Menu

 

 

 

Journalistiek ontwerper / Information designer

36 uur per week

 

 

Weet jij hoe je een journalistiek verhaal visueel het best kunt vertellen? Snap je bovendien hoe vorm en inhoud elkaar optimaal versterken en vind je het belangrijk dat waardevolle journalistiek een breed publiek bereikt? Dan zoeken we jou als ontwerper bij Nieuwsuur.

Bij Nieuwsuur brengen we verhalen aan het licht die raken en aan het denken zetten. De ambitie van onze redactie is om voor kijkers en bezoekers een goed geïnformeerd baken te zijn, op tv en online. Onze kijkers willen niet alleen weten wat er gebeurt, maar ook hoe en waarom. Vanuit verschillende invalshoeken werpen we een kritische blik op actuele ontwikkelingen en delen we onthullende feiten en nieuwe opvattingen met een breed publiek. Je ziet ons elke avond live op NPO 2, online vind je ons in de NOS-app en wekelijks bekijk je onze verdiepende video’s op YouTube en NPO Start.

Per 1 september 2024 is de redactie van Nieuwsuur op zoek naar een

Journalistiek ontwerper / information designer

(36 uur per week)

Bekijk hier onze showreel

Dit ga je doen:

 • Samen met de redactie ervoor zorgen dat de (onderzoeks)verhalen van Nieuwsuur op de best mogelijke manier worden verteld. Hiertoe maak je grafische producties voor alle platformen: van inzichtelijke infographics voor de NOS-app tot animaties voor YouTube-video’s en van de vormgeving voor een Nieuwsuur-videoserie op NPO Start tot de visuele explainers in de televisie-uitzending;
 • Journalistieke inhoud vertalen naar toegankelijke en visueel aantrekkelijke graphics;
 • Vanuit je eigen expertise bijdragen de ontwikkeling van onze vernieuwde grafische redactie;
 • Schakelen tussen diverse journalistieke producties: de ene keer haak je aan bij het nieuws van de dag, de andere keer werk je mee aan een langlopend onderzoek of ontwikkel je een nieuw videoformat;
 • In samenwerking met de videomakers bepalen hoe het verhaal verteld moet worden en vervolgens de benodigde graphics bedenken, ontwerpen en animeren.

Dit ben jij:

 • Maatschappelijk betrokken en affiniteit met journalistiek;
 • Geschoold in design of journalistiek en met aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie, op een journalistieke redactie is een pre;
 • Bedreven in storytelling, je weet hoe je je ontwerp inzet om (soms ingewikkelde) verhalen te vertellen;
 • Vertrouwd met programma’s als Illustrator, After Effects en Photoshop;
 • Ervaren in het omzetten van graphics in vloeiende animatie;
 • Inspirerend en overtuigend, je kunt goed uitleggen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt;
 • Je bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, zoals Augmented Reality en AI, en je onderzoekt de mogelijkheden voor jouw vakgebied;
 • Stressbestendig, in drukke tijden weet je altijd de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden;
 • Kritisch, je kunt reflecteren op je eigen en andermans werk;
 • Leergierig, je vindt het leuk nieuwe tools en technieken te ontdekken, eigen te maken en te delen met je collega’s.

En dit bieden wij:

Een jaarcontract bij voorkeur vanaf 1 september, met mogelijkheid tot verlenging. Deze functie wordt, afhankelijk van kennis en ervaring, gehonoreerd binnen salarisklasse G (€ 3.118,48 - € 4.757,41) of H (€ 3.651,03 - € 5.742,43) van de omroep-cao.

Ambitie zien we graag en we dragen met veel plezier bij aan jouw ontwikkeling. Wil je doorgroeien, iets anders proberen of wat nieuws leren? Intern biedt NTR hier veel gelegenheid voor, maar dankzij onze opleidingsbudgetten en jouw persoonlijke loopbaanbudget (€ 1.000,- per 5 jaar) gaat de verrijking wat ons betreft ook buiten de werkvloer verder.

NTR heeft een decemberuitkering van 6%, 8% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding, ruim 5 weken vakantie op jaarbasis, jaarlijkse periodieke groei in je salaris, een collectieve pensioenregeling en een maandelijkse tegemoetkoming voor je ziektekostenverzekering.

Klimaatbewust werken is een groot goed bij NTR. Samen met de collega’s van andere publieke omroepen doen we mee aan het duurzaamheidsprogramma ALBERT, waarmee we voorwaarden creëren om te kunnen streven naar een minimale CO2-voetafdruk bij alles wat we maken.

NTR streeft tot slot naar een inclusieve organisatiecultuur die de diversiteit van onze maatschappij weergeeft. Een sfeer waarin iedereen zich thuis en verbonden voelt draagt bij aan het werkplezier en biedt maximaal ruimte voor inspiratie en creativiteit. Wij geloven in de meerwaarde van ieder individu, onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Vragen?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Lars Boogaard (lars.boogaard@nieuwsuur.nl) of Maurits Engelen (maurits.engelen@nieuwsuur.nl).

Enthousiast geworden? Reageer dan!

Ben je enthousiast en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan uiterlijk 17 juli 2024 met motivatie, cv en portfolio via onderstaande sollicitatiebutton.

Heb je gesolliciteerd?

De gesprekken vinden vanaf 22 juli plaats. Je hoort tegen die tijd van ons of we verder met je gaan in de sollicitatieprocedure!

 

NTR stimuleert diversiteit - NTR omarmt duurzaam produceren

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Heb je eerder gesolliciteerd op een vacature bij de NTR? Leuk dat je weer van je laat horen! Log dan hier eerst in voordat je solliciteert.

© NTR: 2020

© NTR: 2020 

www.ntr.nl