Menu

 

Redacteur Wetenschap

24-32 uur per week

Ben jij een ervaren redacteur met een scherpe journalistieke blik? Heb je een brede belangstelling en bijzondere interesse in wetenschappelijke onderwerpen? Weet jij bovendien deze eigenschappen in te zetten voor een heldere duiding van het nieuws voor NPO radio 1?

Dan hebben wij plek voor jou!

Voor het dagelijkse, actuele en verdiepende NPO radio 1 programma “Nieuws & Co” dat we samen met de NOS maken,  zoeken wij op korte termijn een:

Redacteur Wetenschap 

Nieuws & Co wordt dagelijks uitgezonden tussen 17.00 en 18.30 uur op NPO Radio 1. Je werkt in een dynamische omgeving midden op de NOS-nieuwsvloer. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en er is oog voor jouw ontwikkeling. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en werkt in een enthousiast team, waar we op elkaar kunnen bouwen en samen bijzondere uitzendingen maken.

Wat ga je doen:

 • Je inventariseert, volgt en verzamelt de nieuwste ontwikkelingen op diverse wetenschapsgebieden;
 • Je komt met ideeën, je bereidt onderwerpen voor en je maakt op basis daarvan content die een breed publiek zal aanspreken;
 • Je collega’s op de redactie dusdanig inspireren en verbinden dat het beste in een ieder naar boven komt;
 • Samen met de redactie de aangeleverde items en content nog beter maken!

Dit ben jij:

 

 • Deskundig en bevlogen over onderwerpen m.b.t. de multiculturele samenleving;
 • Bovenmatig geïnteresseerd in achtergronden bij het nieuws;
 • Bedreven en ervaren met dagelijks, nieuws gerelateerde radioprogramma’s;
 • Scherp op het brede maatschappelijk debat en behendig in de vertaalslag naar passende items voor het programma;
 • Sterk in pitchen van verhalen;
 • Iemand die graag samenwerkt en collega’s helpt en inspireert;
 • Ook onder druk in staat de juiste beslissingen te nemen en de rust te bewaren.

Waarom je hier wilt werken:

 • Wij bieden een tijdelijk contract van een jaar.
 • De functie wordt gehonoreerd, afhankelijk van kennis en ervaring in salarisschaal F of G  (ongeveeer tussen  de € 2.500,- en € 4.200,-) van de CAO voor het Omroeppersoneel.
 • Er is bij ons veel ruimte voor eigen inbreng en oog voor jouw ontwikkeling, want naast het reguliere opleidingsbudget is er een persoonlijk loopbaanbudget waarbij je één keer per vijf jaar € 1.000,- tot je beschikking krijgt.
 • NTR heeft een decemberuitkering van 6%, 8% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding, ruim 5 weken vakantie op jaarbasis, jaarlijkse periodieke groei in je salaris, een collectieve pensioenregeling en een maandelijkse tegemoetkoming voor je ziektekostenverzekering.
 • Onze bereikbaarheid is ideaal; gratis parkeren voor de deur van het NTR gebouw en het treinstation op 5 minuten loopafstand.
 • De NTR zet zich in voor een betere wereld en is aanjager van het omroepbrede project Albert. Albert heeft tot doel programma’s met minder CO2-uitstoot (en dus duurzamer) te produceren. We bieden inspiratiesessie voor programmateams, een CO2-calculator en delen tips, tricks en ervaringen met als doel zo klimaatneutraal mogelijk te werken.

Verder wacht jou een ambitieuze redactie, met collega’s die op elkaar bouwen en elkaar versterken, in een open sfeer met veel ruimte voor eigen inbreng van een ieder. Uit ervaring weten we dat na een enerverend potje tafeltennis in de kelder of een verkwikkend wandelingetje rond de vijver de teamspirit en creativiteit tot grote hoogte stijgt.

Verder geloven we dat werken in een divers samengesteld team het samenwerken leuker en interessanter maakt en wij streven er dan ook naar een zo inclusief mogelijke redactie samen te stellen.

Reageren?

Voel je je aangesproken en ben je enthousiast over deze rol? Dan maken we graag kennis met je! Reageer uiterlijk 30 juli a.s. door een (originele) motivatie te sturen, voorzien van CV.

Wil je meer informatie over de functie? Mail of bel dan naar Barbara van der Klis, Hoofdredacteur Informatie, e-mail: barbara.van.der.klis@ntr.nl telefoon: 0622741092.

 

 

 

 

NTR stimuleert diversiteit - NTR omarmt duurzaam produceren

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Heb je eerder gesolliciteerd op een vacature bij de NTR? Leuk dat je weer van je laat horen! Log dan hier eerst in voordat je solliciteert.

© NTR: 2020

© NTR: 2020 

www.ntr.nl